Den otců - Lysolajská rallye

05.07.2012 14:53

 

23.6. Den otců aneb "Táta dneska frčí"

Zdroj 23.6.2012 - Lysolajská rallye

Lysolajská rallye 2012 proběhla ke spokojenosti všech zúčastněných v duchu fair play závodu, kde každý vyhrál. Děti si odnesly medaile za závod, startovací kartu a také luxusní model papírového vozu, pro který se někteří tatínkové museli vrátit.

Připravili jsme spolu s lysolajskými hasiči pět stanovišť. Nejprve si děti vyrobili z papírových krabic auta, která náležitě nazdobily a připravily k jízdě, světla, popruhy, aby auto dobře drželo, tunningové vychytávky. S hotovými auty vyrazily na trasu závodu. Na startu  montovaly kola, potom po cestě najít věci, které do auta patří, u hasičů uhasit plamen, namalovat křídou auto na chodník a doběhnout do cíle v tom nejlepším čase. 

Jako zpestření pro tatínky byla připravena střelba paintballovou puškou, kterou si vyzkoušely i Lišky, pozor na ně! Střelbu si zkusili i nejmenší.

Přinesené občerstvení pro společný piknik bylo také vynikající. Osvěžující meloun, tradiční Míšin meruňkový koláč, dvoupatrová bábovka od Míly, třešně ze zahrádky, i perník od Marcely. Nejvíce zmáknuté občerstvení měla Liška Andrea, která přinesla úžasně nazdobené chlebíčky. Všem moc děkujeme.

Skákací hrady byly nakonec dva, jeden pro větší a druhý pro menší děti. Skákání si všichni užili, pomáhali nakonec i při vyfukování a skládání :-).

Neradi jsme se rozcházeli kolem sedmé hodiny, děkuji ještě jednou všem, kteří nám pomohli s přípravami, hasičům za trpělivost i s nejmenšími dětmi, kterým závod trval delší dobu. Zapůjčené stany od obce nám pomohly přečkat krásný slunečný den ve stínu.